Garage Veys

Garage Veys

GARAGE VEYS IN STAAT KORT OP DE BAL TE SPELEN DANKZIJ CALMCO

“Het is alsof je ineens vanuit de mist komt en opnieuw een helder zicht hebt. We hadden zodanig veel gegevens dat we door het bos de
bomen niet meer zagen. En dan krijg je plots terug alle inzicht, op een heel eenvoudige manier.”
Carl Veys, zaakvoerder Garage Veys

Volkswagen en Audi dealer ‘Garage Veys’ uit Deerlijk kan bogen op een mooi parcours. Wat ooit begon als een kleine plattelandsgarage in 1928 is na 3 generaties uitgegroeid tot een succesvol bedrijf. Vandaag tikt de verkoop af op zo’n 1.000 auto’s per jaar, maar de kleine equipe is gebleven. Die kleinschaligheid van het team is een kracht, maar vraagt ook om efficiënte werkmethodes, duidelijke analyses en snel inzicht in cijfers. Huidig eigenaar Carl Veys was onmiddellijk overtuigd dat de tool van CalmCo hen daarbij uitstekend kon helpen.

 

UITDAGINGEN

Bij Garage Veys werken ze met een Dealer Management Systeem (DMS) dat mee bepaald is door de invoerder. Dat maakt de zoektocht naar een gebruiksvriendelijke kant-en-klare tool niet gemakkelijk. Alles moet geënt worden op de gegevens van de specifieke databases. Dankzij de ervaring, kennis en het analytisch vermogen van CalmCo was dit geen enkel probleem. “CalmCo was in staat de tool te personaliseren en aan te passen aan onze systemen. Ik ben er zeker van dat tools die je bijvoorbeeld bestelt bij bedrijven zonder uitgebreide kennis van de automobiel sector, niet zo flexibel zijn en dus totaal niet beantwoorden aan onze behoeften”, vertelt Veys.

DE ZOEKTOCHT NAAR MEER INZICHT

Elke dag weer meetings anderhalf tot twee uur voorbereiden en rapporten opstellen… Carl Veys was het zo beu. Wat een tijdverlies ook. Hij had al wat onderzoek gedaan naar mogelijke tools in de markt en ook de importeur had reeds enkele voorstellen gedaan, maar geen enkele oplossing voldeed aan de verwachtingen. Carl Veys was echt op zoek naar een totaalpakket. Na een ontmoeting met CalmCo en een demo van een half uur was hij onmiddellijk verkocht en werd het contract getekend. “Ik kan me niet inbeelden dat er nog een andere tool is die op zo’n visuele en overzichtelijke manier alle cijfers even simpel weergeeft”, zegt Veys.

IMPLEMENTATIE

Aangezien CalmCo al ervaring had opgedaan bij andere klanten met hetzelfde DMS, was het BI-systeem binnen de kortste keren volledig geïmplementeerd. De oplossing is gebruiksvriendelijk en wijst zichzelf uit. Je kan zowaar puur op je gevoel aan de slag gaan. Bij Garage Veys werden alle partijen onmiddellijk bij het project betrokken. Zowel sales, aftersales, de boekhouding als Carl zelf hadden er nood aan. Later werd de oplossing ook in het atelier geïntroduceerd. Het allerbelangrijkste: al deze eindgebruikers zien nu duidelijk het effect van de omschakeling.

IN DE PRAKTIJK

Vandaag weet de aftersalesafdeling beter dan ooit echt de vinger aan de pols te houden; ze zien precies hoeveel werkorders er liggen en hoe lang elk werkorder blijft openstaan. Deze gegevens worden nu heel makkelijk gevisualiseerd en zijn ook met targets verbonden. Iedere morgen wordt dit bekeken waardoor de werknemers zelf inzicht hebben in hun prestaties. Zelfstandigheid troef dus.

Ook in de salesafdeling worden de cijfers intensief gebruikt. “Er zijn natuurlijk quota die we moeten behalen. De verkopers kunnen nu zelf zien hoe ze presteren en in de salesmeetings worden de cijfers en grafieken gebruikt om evoluties aan te tonen”, vertelt Veys. “Ook voor mijzelf is het een hele verbetering geweest. Het voorbereidend werk voor meetings is nu volledig weg. Een serieus verschil. De tool brengt veel gemak met zich mee, op kantoor, op verplaatsing… waar ik ook ben, ik kan in een mum van tijd alle belangrijke gegevens terugvinden en tonen.”

Volgens Veys zijn er ook op gebied van financiën al stappen gezet. Een aantal zaken waarvan de oorzaak voordien niet duidelijk was, zijn nu op een simpele manier aangetoond. De manier van werken is aangepast en dat wordt stilaan zichtbaar in de cijfers. Garage Veys is in staat om kort op de bal te spelen en in een uiterst competitieve markt maakt net dat het verschil.

SAMENWERKING

“Naast de oplossing, is ook de dienstverlening bij CalmCo écht eerste klas”, gaat Carl Veys verder. “Ik had onlangs nog een aantal zeer specifieke rapporten nodig. Na enkele uurtjes puzzelen was ik waarschijnlijk wel in staat geweest om ze zelf samen te stellen, maar een telefoontje naar CalmCo doet wonderen. De volgende dag al zaten de rapporten in mijn mailbox. Dat noem ik pas service.”

Geïnteresseerd in deze case?

We geven u hier graag meer informatie over.

  Naam & voornaam *
  Email *
  Telefoonnummer*
  Bedrijf*

  Wanneer en via welk kanaal wordt u het liefst gecontacteerd?

  Leave a Comment!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.