Sales & stock

Sales manager

Pipeline, marges, volumes: vinger aan de pols

Met de BI-oplossing kan de salesdirecteur echt werken met de vinger aan de pols. De pipeline, de marges, de volumes of types, alles wordt in kaart gebracht. Zo zijn meetings met de importeur veel efficiënter. Je kan onmiddellijk aantonen hoe het staat met de quota, maar ook welke types goed verkopen en welke stock blijft zitten. Marges en hitratio’s kunnen heel eenvoudig visueel getoond worden.

Een overzicht van de behaalde marges en toekomstige objectieven per verkoper of per model is nu geen moeilijke oefening meer. Door enkele dashboards samen te voegen, krijg je onmiddellijk een duidelijk overzicht over de situatie.

Opvolging sales en stock

Het opvolgen van je salesmedewerkers wordt zo erg eenvoudig. Hoeveel offertes maken ze, welke salestrajecten worden effectief afgerond en wat zit bij wie in de pipeline? Salesmeetings krijgen zo een erg dynamisch karakter.

Hoeveel waarde zit er in de huidige stock en hoe zit het met de afschrijving ervan? Deze gegevens zijn essentieel voor goede resultaten en toch wordt er soms weinig aandacht aan besteed. Met de BI-oplossing van CalmCo is dat verleden tijd.